Archiv pro měsíc: Říjen 2015

Registrace členů na rok 2016 zahájena

Všechny rodiče a starší členy našeho střediska bychom rádi upozornili na skutečnost, že nastává období, ve kterém je nutné zaplatit registrační poplatek za členství v naší skautské organizaci pro příští rok 2016, a to nejlépe do konce prosince 2015. Ten je stejný jako za letošní rok. Částka v hodnotě 500,- Kč se téměř celá odvádí na ústřední orgán naší skautské organizace a zahrnuje úrazové pojištění Vašeho potomka na skautských akcích. Také letos získá každý v rámci registrace bezplatný odběr skautského časopisu, který mu bude pětkrát do roka chodit poštou až domů. Věříme, že poplatek v porovnání s jinými organizacemi není nijak vysoká, v případě potřeby však samozřejmě nabízíme možnost rozdělení částky na splátky. Částku je možné uhradit osobně v klubovně, nejlépe pak převodem na střediskový účet 196816051/0300 – jako variabilní číslo uveďte prosím rodné číslo.

Skautské klání v atletice již po devatenácté

Již po devatenácté v novodobé historii skautingu na Teplicku se v sobotu 3. října sešli členové této organizace z lázeňského města k dalšímu ročníku lehkoatletických závodů. Ty každoročně probíhají pod názvem Memoriál Víti Lapáčka – Mucína, jednoho z činovníků, kteří se na této tradici podíleli. Letošní ročník, který se stejně jako ty poslední konal v areálu Základní školy Buzulucká v Teplicích, byl již devatenáctý.

Akce se zúčastnilo aktivně 69 soutěžících všech věkových kategorií, na průběhu klání se pak podílela ještě další desítka činovníků. Děti, mládež i dospěláci se v průběhu slunného dopoledne utkaly v tradičních atletických disciplínách jako je sprint, dálkově běhy, skok do výšky a dálky stejně jako hod kriketovým míčkem, granátem i koulí. Výsledky se archivují na webové stránce www.tepatlet.premyslaorace.cz, kde jsou k dispozici i rekordy od prvních ročníků po současnost. Nutno dodat, že téměř každý rok se podaří nějaký historický rekord prolomit.

„Akce se díky hezkému počasí i hladkému průběhu zdařila, velké poděkování patří za vstřícný přístup také vedení ZŠ Buzulucká a sponzorům, kteří věnovali dětem hezké ceny za odměnu,“ dodává Jiří Richter z pořadatelského střediska Doubravka Teplice. Mezi dárce se zařadilo Město Teplice a firmy Coca-cola a Severočeské doly.