Archiv pro měsíc: Prosinec 2014

Skautské akce v prosinci a začátkem roku

Rok spěje ke svému konci a proto bychom chtěli informovat všechny své příznivce a rodiče o nejbližších skautských akcích v následujících týdnech. Ve středu 17.12.2014 proběhne běžná oddílová schůzka, o týden později v úterý 23.12., ale již od 15:00 hod do cca 17:00 hod pak vánoční besídka s pestrým programem určená pro všechny členy našeho střediska. Účast je v kroji a k vánoční pohodě mohou děti přispět malou ochutnávkou vánočního cukroví. Na Štědrý den v dopoledních hodinách bude v klubovnách k dispozici Betlémské světlo. Nový rok pak zahájíme tradičně střílením šípů z obřadní skály na Doubravce, sraz je v 13:30 na Panoramě, návrat na stejné místo o dvě hodiny později. Oddílové schůzky se během svátků nekonají, děti se na nich sejdou znovu 5. a 7. ledna.

Betlémské světlo i letos na Teplicku

Jako každý rok, přivezou i letos skauti do České republiky vánoční plamínek Betlémského světla. Od soboty 20. prosince pak bude plamínek Betlémského světla putovat po celé republice. Motto letošního ročníku Betlémského světla zní: Sdílení štěstí vám přinese pokoj.

Novodobá Vánoční tradice vznikla v roce 1986 v Rakousku jako charitativní akce pro radost postiženým dětem. Do Betléma, místa narození Ježíše Krista, je pro Betlémské světlo každý rok vyslán chlapec nebo děvče (říká se jim Dítě Betlémského světla), kteří vykonali něco dobrého. Odtud se světlo lásky a pokoje potom šíří do celého světa.

Do Teplic Betlémské světlo tento rok přijede v sobotu 20. prosince po jedné hodině vlakem R608 Karlex z Ústí do Karlových Varů. Budeme ho pro Teplice a okolí střežit až do Štědrého dne, kdy si pro něj můžete přijít na již tradiční místa do Teplic a do Krupky:

Teplice
Skautské klubovny v Jiráskově ulici                                                    9:00 – 12:00 hod.
Kostel sv. Alžběty v Šanově                                                                    9:30 – 10:00 hod.
Kostel sv. Jana Křtitele na Zámeckém náměstí                                 10:00 – 11:30 hod.
Beuronská kaple Gymnázia Teplice                                                     10:00 – 12:00 hod. (vchod z Alejní ulice vedle parkoviště Billa, naproti květinářství)

Krupka
Městský hřbitov                                                                           10:00 – 11:00 hod.

Pokud víte o opuštěném, starším či nemocném člověku, kterého by návštěva s Betlémským světlem potěšila, kontaktujte nás předem na tel.č. 775 067 774 či email: gabina.stastna@gmail.com. Další informace k Betlémskému světlu naleznete na adrese www.betlemskesvetlo.cz.