Archiv pro měsíc: Únor 2014

Teplické skautky hledají nové kamarádky

skauti

Začátek nového roku i druhého pololetí je období, kdy mnohé oddíly a kroužky pro děti přijímají nové členy. Mezi ně patří i dívčí skautský oddíl Dráčci, který působí v rámci střediska Teplice 1 – Doubravka. Schází se každé pondělí od 16.30 do 18.30 hodin, v průběhu každého měsíce se pak konají kromě pravidelných oddílových schůzek také víkendové aktivity – jednodenní výpravy, závody či vícedenní akce. Děti na akcích nejen hrají hry, ale učí se i nejrůznějším praktickým dovednostem a zejména životu v neformálním dětském kolektivu. Celoroční činnost pak vrcholí střediskovým táborem na Domažlicku.

Ve svých řadách Dráčci rádi uvítají nové kamarádky, děvčata od osmi let, které chtějí poznat nové kamarádky a které se nerady nudí. Pro poskytnutí více informací stačí zavolat zástupce Junáka na tel. 607 703 557 (p. Richter) nebo poslat e-mail na mistrick@atlas.cz. Další informace o poslání a programu skautské organizace lze nalézt také na internetových stránkách www.skaut.cz.

Středisko Doubravka chce podle slov svých vůdců i nadále oslovit nejen děvčata, ale i chlapce, kteří by rádi zajímavě trávili volný čas. Junák je moderní organizace, která má globální rozměr (214 zemí). Je určena pro všechny děti a mladé lidi, kteří se chtějí neustále něčemu učit a pracovat na sobě. Junák staví před každého cestu vlastního osobního rozvoje, pomáhá a pobízí k zdokonalování vlastních schopností a dovedností.