Archiv pro měsíc: Září 2012

Skauti po prázdninách pokračují v činnosti a hledají nové kamarády

3Po dvouměsíční prázdninové odmlce se rozjíždí začátkem září také činnost řady teplických skautských oddílů. Skautský rok je totiž shodný s rokem školním a vrcholí o prázdninách letním táborem.

Svůj 23. skautský rok zahajuje v září také jeden z nejstarších chlapeckých oddílů v Teplicích Toulavý šíp ze střediska Doubravka, který si svou první schůzku v základně v Jiráskově ulici stanovil na středu 5. září. Na pravidelných středečních schůzkách se setkávají kluci všech věkových kategoriích rozdělených do menších skupin – družin, hrají zde hry, sportují a vzdělávají se. O víkendech pak podnikají výpravy do přírody, účastní se soutěží a akcí pořádaných jinými oddíly a učí se žít v partě kamarádů.

Začátek nového skautského roku je také období, ve kterém oddíl přijímá nové členy. Přihlásit se mohou chlapci – školáci od první třídy výš, vedení však vítá i starší zájemce, kteří by se do činnosti chtěli zapojit či jakoukoliv další pomoc. Bližší informace včetně kontaktů na další oddíly z Teplic lze získat na tel. 607 703 557 (p. Richter). V Teplicích vedle sebe působí dvě střediska Doubravka a Dvojka, které dohromady sdružují přes 200 členů. Další skautské středisko s dlouholetou tradicí působí také v Krupce.